Bursa İçerik Yönetim Sistemi
Bir içerik yönetim sistemi (CMS), web içeriğini yönetmek için kullanılan ve birden fazla katılımcının oluşturmasını, düzenlemesini ve yayınlamasını sağlayan bir uygulamadır. Bir CMS’deki içerik tipik olarak bir veritabanında depolanır ve bir dizi şablonu
Bursa İçerik Yönetim Sistemi

Bursa İçerik Yönetim Sistemi İçerik Yönetim Sistemi Nedir? Bir içerik yönetim sistemi (CMS), web içeriğini yönetmek için kullanılan ve birden fazla katılımcının oluşturmasını, düzenlemesini ve yayınlamasını sağlayan bir uygulamadır. Bir CMS’deki içerik tipik olarak bir veritabanında depolanır ve bir dizi şablonu temel alan bir sunum katmanında görüntülenir.

Bir CMS’nin temel özellikleri şunlardır:

İçerik oluşturma (kullanıcıların kolayca içerik oluşturmasını ve biçimlendirmesini sağlar) İçerik depolama (içeriği tek bir yerde, tutarlı bir şekilde saklar) İş akışı yönetimi (yazarlar, editörler ve yöneticiler gibi rollere dayalı ayrıcalıklar ve sorumluluklar atar) Yayınlama (içeriği canlı düzenler ve iter) İçerik Yönetim Sisteminin Yararları İYS’nin en büyük avantajlarından biri, işbirlikçi doğasıdır. Birden fazla kullanıcı oturum açabilir ve yayınlanacak içeriğe katkıda bulunabilir, zamanlayabilir veya düzenleyebilir. Arayüz genellikle tarayıcı tabanlı olduğundan, herhangi bir kullanıcı tarafından herhangi bir yerden bir CMS’ye erişilebilir.

Bir CMS’nin ikinci büyük avantajı, programlama dillerini bilmeyen teknik olmayan kişilerin kendi web içeriklerini kolayca oluşturmalarına ve yönetmelerine izin vermesidir. Tipik bir içerik yönetim platformunun WYSIWYG editörleri, kullanıcıların herhangi bir HTML veya CSS bilmeye gerek kalmadan metin girmelerini ve resim yüklemelerini sağlar.

Bir şirket sayfalarını yayınlamak için bir CMS kullandığında, web sitesinde değişiklik yapmak için bilgisayar mühendislerine olan bağlılığını azaltır ve yeni içerik yayınlamayı daha hızlı ve kolay hale getirir.

CMS Örnekleri Yüzlerce CMS platformu varken, daha popüler olanlardan bazıları aşağıda listelenmiştir:

Drupal Joomla Magento MODx Squarespace Wix Weebly WordPress Bir CMS’de Nelere Bakmalı? Bir içerik yönetim sistemi seçmeden önce, şirketinizin bilgi yönetimi uygulamalarını ve genel iş hedeflerini içeriğin yayınlanması açısından değerlendirmek faydalı olacaktır.

Çözmeye çalıştığınız iş sorunlarının yanı sıra sahip olabileceğiniz belirli gereksinimleri içeren bir liste yaparak başlamanız gerekir. Bu, en popüler veya en sevilen yerine doğru içerik yönetim sistemini (iş gereksinimlerinizi destekleyen sistem) seçmenize yardımcı olacaktır.

CMS’ler, her biri kendi özellik ve yararları olan her şekil ve boyutta gelir. Bazıları blog yazmak için idealdir; diğerleri, fiyatlandırma ve muhasebe işlevselliği için özelliklere sahip e-ticaret sitelerine uyarlanabilir. Özellikler şirketinizin ihtiyaçlarına ve kaynaklarına göre değişecektir.

Değerlendirme sürecinde dikkat etmeniz gereken bazı sorular:

Bütçeniz nedir?

Harcamak için sınırsız kaynaklarınız varsa, içerik oluşturucuların ve editörlerin hayatlarını kolaylaştıracak özelliklere sahip çok karmaşık içerik yönetim sistemleri vardır. Sınırlı bir bütçeyle, seçimleriniz daha sınırlı olacaktır.

CMS’nin hangi iş operasyonlarını desteklemesi gerekiyor?

Fiyattan sonra, bir sonraki önemli husus, CMS’nin hangi iş operasyonlarını desteklemesi gerektiğidir. Şirketinizin günde yüzlerce yeni video yayınlaması gerekiyor mu?

CMS’nin hangi teknolojileri desteklemesi veya bütünleştirmesi gerekiyor?

Şirketinizde zaten bir CRM, ERP veya web analitiği programı kullanılıyorsa, mevcut çevrimiçi pazarlama yazılımıyla bütünleşen bir CMS düşünmeniz gerekir .

İçerik oluşturmak ve düzenlemek ne kadar kolaydır?

Şirket ne kadar büyükse, CMS’nin son kullanıcısı o kadar fazla çıkarsa onu uygulayan kişiden o kadar fazla olacaktır. İdeal olarak, bir WYSIWYG editörü gibi özelliklerle sistemin kullanımı kolay ve sezgisel olacaktır.

Kaç farklı kullanıcı grubu olacak?

Bir değerlendirme, gerekli olan çeşitli farklı yönetim ayrıcalıkları olacaktır. Planlanan içeriği gözden geçirmede yöneticilerin rolü de dahil olmak üzere çeşitli kullanıcı rollerini göz önünde bulundurun.

Platform SEO dostu mu?

Eğer SEO şirketiniz için önemlidir, otomatik olarak böyle başlık etiketleri, url, görüntülerde alt etiketleri ve sağlıklı bir iç bağlantı yapısı gibi temel sayfada optimizasyon görevleri işleyen bir CMS isteyeceklerdir.

Geliştirici topluluğu ne kadar büyük?

CMS platformlarından bazıları, özellikle WordPress ve Drupal, çok büyük geliştirici toplulukları ile birlikte geliyor. Oldukça büyük bir topluluğun avantajı, kişiselleştirmenin çoğu hakkında bulacağınız çevrimiçi yardım ve belgelerin miktarıdır.

Yukarıdaki soruları cevaplamak, işletmeniz veya kurumunuz için doğru içerik yönetim sistemini seçmenize yardımcı olabilir.