Bursa Google Reklam
Google Reklamları (eskiden Google AdWords), işletmelerin reklamlarını Google’ın arama sonuçları sayfasında yayınlamasını sağlayan çevrimiçi bir reklamcılık hizmetidir. Reklamlar normal arama sonuçlarıyla neredeyse aynı görünüyor, tek fark yeşil renkli “Ad
Bursa Google Reklam

Bursa Google Reklam Google Reklamları Nedir? Google Reklamları (eskiden Google AdWords), işletmelerin reklamlarını Google’ın arama sonuçları sayfasında yayınlamasını sağlayan çevrimiçi bir reklamcılık hizmetidir. Reklamlar normal arama sonuçlarıyla neredeyse aynı görünüyor, tek fark yeşil renkli “Ad” kelimesiydi. Google Reklamları, arama sonuçları sayfasının üstünde ve altında gösterilmektedir.

Bursa Google Reklam Örnek

Arama sonuçlarında Google Reklamları Örneği

Google Reklamları Nasıl Çalışır? Google Reklamları, işletmelerin self servis reklam yöneticisi platformu aracılığıyla reklam oluşturdukları, başlattıkları ve yönettiği Google’ın tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılık platformunun bir parçasıdır. Yalnızca metin reklamları, daha sonra alakalı anahtar kelimeler ve reklam içeriği, cihaz türleri, günün saati ve kullanıcı konumu dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olarak arama sonuçlarında görüntülenen işletmeler tarafından oluşturulur. Reklamverenler yalnızca kullanıcılar reklamlarını tıkladığında ödeme yapar.

Reklamverenler bir Google Reklam Yöneticisi hesabı oluşturarak başlamalıdır. Bundan sonra, yeni kampanya oluşturma işlemini başlatmak için Reklamlar Yöneticisi ana sayfasındaki “+” işaretini tıklayın. Burada, günlük bütçenizi girmekten, bir yer seçmek, hedef anahtar kelimeler seçmek, genel reklam ayarlarını değiştirmek ve son olarak Google reklamınızı yazmak için gerekli tüm reklam oluşturma adımlarını tamamlamanız istenecektir.

Yeni kampanya oluşturma işlemini tamamladıktan sonra, Google reklamınızı inceleyecek. Bu yaklaşık 24 saat sürebilir. Reklamınız Google’ın reklamcılık politikalarından hiçbirini ihlal etmezse , onaylanır ve yayınlanır. Ardından, seçtiğiniz anahtar kelimelere ve kampanya ayarlarına göre arama sonuçlarında gösterilmeye uygun olacaktır. Bir reklam yayınlandıktan sonra, reklamverenler, anahtar kelimeleri değiştirmek, bütçeyi değiştirmek veya kampanyayı duraklatmak dahil olmak üzere, reklamın performansını iyileştirecek şekilde ayarlayabilirler.

Başarılı bir Google Reklam kampanyası, kullanıcıların ne aradıklarını, ne zaman aradıklarını ve en çok hangi reklam kopyasının çekici olacağını dikkate alır. Dikkatlice oluşturulursa ve iyi çalışırsa, bir Google Reklamı, satın almaya hazır olanları hedefleyerek işletmeniz için dönüşümleri ve satışları büyük ölçüde artırabilir.

Google Reklam Maliyeti Google Reklamları, tıklama başına bir reklam platformudur; bu, yalnızca birileri reklamınızı tıkladığında ödeme yapmanız anlamına gelir. Tıklama başı maliyet (TBM), bir dizi kampanya ayarının yanı sıra reklam anahtar kelimelerinize de bağlıdır. Tüm endüstrilerdeki ortalama TBM 5 TL iken, TBM’ler tıklama başına 1 TL ile 10 TL ’nin üzerindedir. Aşağıda, sektör ortalamalarının yanı sıra, reklam harcamanızı tahmin etmenin bir yolunu ve düşük maliyetli PPC reklamcılığına bir alternatif sunuyoruz.

Ancak, bu rekabetin, günün saatlerinin ve konumlarının TBM’nizi büyük ölçüde etkilediğini unutmayın. Örneğin, küçük bir kasabada emlakçı iseniz, bir anahtar kelimeye tıklama başına 1 TL ’den daha az teklif verebilir ve reklamınızın Google’da gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte, büyük bir şehirde bir tıbbi uygulama hatası hukuk bürosuna sahipseniz, tıklama başı maliyet çok daha pahalı olacaktır.

Google Reklam Maliyetinizi Nasıl Hesaplayabilirsiniz? Birileri belirli anahtar kelimeler aradığında reklamınız için önerilen tekliflerin ne kadar olduğunu görmek için Google’ın Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanabilirsiniz. Ancak, kesinlikle reklamcılığın maliyetine odaklanmak yerine, Google’daki reklamlardan ne kadar kazanacağınızı ve bunun işiniz için önemli bir kazanç sağlayıp sağlayamayacağını da düşünebilirsiniz.

7 Adımda Google’da Reklam Verme Google’da reklam vermeden önce, bir Google Reklamları hesabı oluşturmanız gerekir . Bir hesap ayarlandıktan sonra, ana panonuzdaki “+” simgesini tıklayarak yeni kampanya oluşturma işlemine başlayın. Ardından bütçenizi belirleme, hedefleme ve reklamınızı yazma gibi tüm adımları izleyin.

İşte 7 adımda bir Google Reklam kampanyası oluşturmanın yolu:

  1. Bütçenizi Belirleyin Google Reklamları hesabınıza giriş yaptıktan sonraki ilk adım günlük bütçenizi belirlemektir. İyi bir başlangıç noktası günlük 10 TL olabilir, ancak anahtar kelime başına ne teklif vereceğiniz konusunda daha iyi bir fikre sahip olduğunuzda bu tutarı artırabilir veya azaltabilirsiniz. Bu tutarı her gün ödeyeceğiniz garanti edilmez (özellikle kimse reklamınızı tıklamıyorsa), ancak Google bütçenizi aşmayacağınızdan emin olacaktır.

Bütçenizi belirlemenin iyi bir yolu, öncelikle tıklamaların yüzde kaçının satışa döneceğini bulmaktır. İstatistiksel olarak, ortalama kampanyanın dönüşüm oranı %2 ila %5 arasındadır. Başka bir deyişle, sitenizi ziyaret eden her 100 kişiden beşi satın alım yapıyorsa, %5’lik bir dönüşüm oranına sahip olursunuz. Bunu bir rehber olarak kullanarak, yeni bir müşteri edinmek için ne kadar harcamak istediğinizi belirleyin.

  1. Konumunuzu Belirleyin Ardından, Google’a reklamlarınızın nerede görüntülenmesini istediğinizi söylemeniz istenecektir. Bu, yerel işletmeler için önemlidir, çünkü reklamınızın yalnızca teklif verdiğiniz anahtar kelimeyi arayanlar ve işletmenizden belirli bir mesafede olduklarını gösterdiğinden emin olabilirsiniz. Bu size para kazandırabilir ve dönüşüm oranınızı artırabilir.

“Gelişmiş arama” ya basarak ve “Yarıçap hedeflemesi” ni seçerek ZIP kodunuzdan belirli bir yarıçapı bile hedefleyebilirsiniz. Bu, özellikle reklamlarının yalnızca reklamverenlerin reklamını gösterdiğinden emin olmak isteyen tuğla ve harç işletmeleri için kullanışlıdır. onları ziyaret etmek için yeterince yakın. Örneğin, insanların genellikle sizi ziyaret etmek için 10 kmden daha uzağa gitmediğini biliyorsanız, yarıçapınızı 10 km olarak ayarlayın.

Yarıçap hedeflemeyi kullanmanın bir başka ipucu da, bir dizi farklı yarıçap hedefi belirlemektir, daha sonra teklifleri yere göre ayarlayarak reklam harcamanızın, bulunduğunuz yere daha yakın olan kullanıcılara odaklanmasını sağlar. Örneğin, işletme adresinizi girebilir, ardından iki km, beş km ve 10 km hedefleyebilirsiniz. Her birine iki km yarıçapı %20 oranında bir teklif artışı, beş kmde %10 oranında bir teklif artışı ve 10 km yarıçapında bir artış olmaması için teklif ayarlamaları ekleyin.

  1. Bir Arama Ağı Seçin Bir sonraki adımda, reklam ağınızı seçeceksiniz. Google, reklamlarınızı yalnızca Google’ın arama sonuçları sayfasında (arama ağı) ve Google içerik sitelerini (görüntülü reklam ağı dahil) gösterme arasında seçim yapmanızı sağlar. Görüntülü reklam ağı seçerseniz, reklamınız YouTube ve Gmail gibi diğer sitelerde görünebilir. Reklamınızın yalnızca işletme türünüzü arayanlar için gösterilmesini sağladığından, arama ağından başlamanızı öneririz.

  2. Anahtar Kelimelerinizi Seçin Ardından, reklamınız için anahtar kelimeler seçin. Anahtar kelimeler, kullanıcıların arama motorunu kullanırken Google’a girdikleri terimler veya kelime öbekleridir. Reklamınızı ayarlarken, hangi anahtar kelimeleri tetiklemek istediğinizi seçebilirsiniz. Google, web sitenizin içeriğine dayalı olarak kullanmanız için anahtar kelimeler önerecek ve ayrıca bir anahtar kelimenin ne kadar popüler olduğunu size bildirecektir. Anahtar kelime eşleme türlerinizi de seçebilir ve negatif anahtar kelimeler girebilirsiniz.

Google Önerileri İnceleyin Google’ın yukarıdaki anahtar kelime kategorilerinin her biri için iyi önerileri vardır, bu yüzden ilk başta bunları kullanmanızı öneririz. Hesabınızı oluşturduktan sonra daha fazla anahtar kelime eklemek istiyorsanız, Google, Google Reklamlar hesabınızın Anahtar Kelime Planlayıcı adlı “Araçlar” bölümünde yararlı bir kaynağa sahiptir. Bu, kullanabileceğiniz diğer terimler için fikir edinmenize yardımcı olacaktır.

Örneğin, “döner bursa” yazıp ardından “Get Ideas” a tıkladığımızda, önerilen terimlerden biri, bir reklam için kullanmayı düşünmediğimiz bir ifade olan “Bursa ‘da döner sunumu” idi. Google’ın her arama ile ilgili verileri olduğundan, fark edemediğiniz eğilimlerin ve ortak aramaların iş türünüz için popüler olduğunu görebilirsiniz.

Bir başka iyi strateji, uzun kuyruklu anahtar kelimeler olarak da bilinen iki kelimeden fazla anahtar kelimelere odaklanmaktır. Bunlar daha spesifik olduklarından daha az rekabet olacaktır. Örneğin, Bursa’da bir döner yeri, “döner” gibi daha genel bir anahtar kelimeye göre “Bursa şehrindeki en iyi döner” veya “Bursa döner firmaları” seçebilir.

Anahtar kelimelerinizin Eşleme Türünü Belirleme Ardından, eşleme türlerini seçin. Google Reklamları, reklamınızın anahtar kelimelerinizin çeşitli kombinasyonlarına göre ne zaman gösterileceğini belirlemek için anahtar kelime eşleme türlerini kullanır. Eşleme türleri, bir kullanıcının “beyaz tenis ayakkabısı” veya “beyaz tenis ayakkabısı” anahtar kelimeleriniz için “beyaz tenis ayakkabısı” nı aradığında reklamınızı göstermek gibi farklı anahtar kelime veya arama terimi varyasyonlarına izin verir.

Seçim yapabileceğiniz dört farklı anahtar kelime eşleme seçeneği vardır:

Geniş eşleme: Bu, anahtar kelimelerinizin atandığı varsayılan eşleme türüdür ve seçeneklerden en geniş kitleye ulaşır. Bu olumlu bir şey gibi görünebilir, ancak reklamınız bir arama sorgusunun herhangi bir sıradaki (eşanlamlar dahil) herhangi bir anahtar kelimenizi ne zaman içerdiğini göstermeye uygun olduğundan, reklamınız gerçekten alakalı olmayan aramalarda gösterilebilir. Geniş eşleme değiştiricisi: Bu seçenek, belirli anahtar kelimeleri yerine kilitleyebileceğiniz için geniş eşlemeden biraz daha fazla kontrol sağlar. Sadece bir kelimenin önüne bir “+” eklemeniz gerekir ve Google’ın reklamınızı tetiklemek için aramanın bu kelimeyi içermesi gerektiğini bilmesini sağlar. Örneğin, restoranınız Bursa bölgesindeki döner konusunda uzmanlaşmışsa ve başka yiyecek türlerinde uzman değilse, “+ Bursa’da döner” anahtar kelimesi için teklif vermek isteyebilirsiniz, böylece birileri “Bursa restoranında arama yaptığında reklamınız görünmez. ” Öbek eşleme: Bu seçenek, kontrol çizgisinin hemen yanındadır. Öbek eşlemede, reklamlarınızı tetiklemek için arama terimlerinin anahtar kelimelerinizle aynı sırada olması gerekir, ancak öbekten önce veya sonra başka kelimeler de olabilir. Bu nedenle, anahtar kelimeniz “Bursa restoran” ise, reklamınız birileri “restoran Bursa” ı aradığında görünmeyecek, ancak bir kişi “en iyi Bursa restoran” ı araştırabilir. Google’a bir cümle eşleşmesi istediğinizi belirtmek için, siz ifadenin etrafına tırnak işareti koymanız gerekecek. Tam eşleşme: Bu seçenek göründüğü gibi çalışır. Reklamınızın gösterilmesi için birinin kesin anahtar kelimeleri aynı sırada ve daha önce veya sonra başka kelimeler olmadan araması gerekir. Bu nedenle, “Bursa restaurant” ta tam bir eşleşme yapmak istiyorsanız, reklamınız “en iyi Bursa restaurant” veya “Bursa’daki restoran” araması için gösterilmeyecektir. İsterseniz, tabirinize parantez koymanız gerekir. tam bir eşleşme olabilir (örneğin, [Bursa restaurant]). Küçük işletme sahipleri, anahtar kelimeleri için bu eşleme türlerinin bir kombinasyonunu kullanmalıdır. Geniş eşleme değiştirici ve öbek eşleme ile başlamak iyi bir başlangıç noktasıdır. Geniş eşleme, en düşük TBM’de en fazla tıklamayı sağlar; Bununla birlikte, reklamlar daha az alakalı arama terimleri göstererek potansiyel olarak düşük kaliteli tıklamaları tetikleyebilir. Tam eşleme en alakalı tıklamalara sahip olur, ancak daha yüksek bir TBM’de daha düşük tıklama hacmi sağlar.

Negatif Anahtar Kelimelerden Yararlanın Bir sonraki adımda, negatif anahtar kelimeler seçin. Bunlar, reklamınızı göstermediği zaman Google’a söyledikleri gibi standart anahtar kelimelerin zıttı olarak çalışır. Örneğin, yüksek kaliteli garaj kapıları oluşturan bir şirket, reklamlarını düşük maliyetli bir garaj kapısı isteyenlere göstermekten kaçınmak için “ucuz” kelimesini negatif anahtar kelime olarak kullanır. Diğer bir örnek, insanlar “pazarlama ajansı işleri” ararken reklamlarının gösterilmemesini önlemek için “işleri” negatif anahtar kelime olarak kullanan bir pazarlama ajansı olabilir.

Kullanıcıların anahtar kelimelerinizi ararken kullanabileceği farklı yolları düşünün. Alakasız anahtar kelimeleri negatif anahtar kelime listenize ekleyin. Bunu yapmanın başka bir yolu da, reklam terimlerinizin düşük kaliteli sorgulara harcanmasını önlemek için arama terimlerinizi sık sık gözden geçirerek ve negatif anahtar kelime listenize alakasız kelimeler eklemektir.

  1. Anahtar Kelime Teklifinizi Belirleyin Anahtar kelimelerinizi seçtikten sonra, anahtar kelime teklifinizi seçersiniz. Bu, reklamınıza yapılan bir tıklama için ödemek istediğiniz tutardır. Biri bu anahtar kelimeyi aradığında reklamınızın sonuçlar sayfasında gösterilmesi için diğer web sitelerine karşı anahtar kelimeler için teklif veriyorsunuz. Bir web sitesi yapılan arama ile aynı derecede alakalı bir reklam içeriyorsa ve anahtar kelime başına daha fazla ödeme yapmaya istekliyse, reklamları sizinkinden daha yüksek, hatta sizinki yerine gösterilecektir.

Ne kadar teklif vermeniz gerektiğini öğrenmek için Google’ın Anahtar Kelime planlayıcısını kullanın. Aşağıda, Anahtar Kelime Planlayıcı’da “pizza rochester” araması için önerilen alakalı anahtar kelimeler ve tekliflerin karşılaştırması bulunmaktadır.

  1. İlanınızı yazın Son adım reklamınızı yazmak. İki başlık (veya bir başlık ve bir alt başlık) ve bir açıklama yazmanız gerekecektir. Her biri için sınırlı sayıda karakteriniz var – her başlık için 30 karakter ve açıklama için 90 karakter – bu nedenle reklamınızın kısa ve net olduğundan emin olun.

Reklamınızı yazarken, çekici ve işlem yapılabilir bir kopya düşünün. Ayrıca, önceki adımlarda aradığınız ve seçtiğiniz anahtar kelimeleri eklediğinizden emin olun. Bu, Google’a reklamınızın özellikle bu anahtar kelimeleri içeren aramalarla alakalı olduğunu gösterir.

  1. Reklamınızı Başlatın, İzleyin ve Optimize Edin Kampanyanızı oluşturduktan sonra, bir sonraki adım reklamınızı yayınlamaktır. Bunu yapmak için, yeni kampanya oluşturma işlemini tamamlamak için talimatları izleyin. Reklamlarınız yayınlandıktan ve yayınlandıktan sonra, reklamlarınızı izleyin. Öncelikle, anahtar kelime kalite puanlarınızı inceleyin. Ardından, genel kampanya performansını kontrol edin ve reklamınızı iyileştirmek için optimize edin.

Kalite Puanınızı İnceleyin Google, muhtemel tıklama oranı, reklam alaka düzeyi ve açılış sayfası deneyimine dayanarak 1-10 arasında bir sayı olan her reklam anahtar kelimesine bir kalite puanı atamaktadır. Temelde, bu numara, reklamınızın genel kalitesini ve arama yapanlarla alaka düzeyini belirleyen belirli bir anahtar kelimeyle ne kadar uyumlu olduğunu gösterir. Google, reklam yerleştirme ve TBM’lere karar vermek için bunu kullanır.

Google, aşağıdakilere göre anahtar kelimelerinizin her birine bir kalite puanı atar:

Beklenen tıklama oranı: Birinin anahtar kelimeyi aradıktan sonra reklamınızı tıklama olasılığı ne kadardır. Reklam alaka düzeyi: Anahtar kelimenin reklamınızla ne kadar yakından ilgili olduğu. Açılış sayfası deneyimi: Anahtar kelimenin, reklamınızın bağlantı verdiği açılış sayfası veya web sitesiyle ne kadar yakından ilgili olduğu. Anahtar kelimelerinizin kalite puanını, hesabınızdaki anahtar kelimeler sekmesini tıklayarak ve “Kalite puanı” sütununu ekleyerek kontrol edebilirsiniz. Google’ın, reklamınızın nasıl sıralanacağını belirlemek için kalite puanınızı teklifinizle çarptığını unutmayın. Örneğin, kalite puanınız 0.9 ise ve anahtar kelime için teklifiniz 1 TL ise, 2 TL teklif veren, 0,4 puan alan bir kişiden daha yüksek bir rütbe alırsınız.

Bu, formülün nasıl göründüğüdür:

(0.9 x 1 TL) = 0.9> (0.4 x 2 TL) = 0.8

Genel Kampanya Performansını İnceleyin Kampanyanızın performansını incelerken göz önünde bulundurulacak diğer alanlar gösterimleri, tıklama oranını, ortalama tıklama başına maliyeti ve ortalama dönüşüm oranınızı içerir. Bu anahtar performans göstergelerinin her biri, reklam kopyanızdan teklifinize veya harekete geçirme ifadesine (CTA) kadar, reklamınızın farklı öğeleriyle aynı hizadadır.

Google Reklam performansınıza bakarken göz önünde bulundurmanız gereken ana ölçütler aşağıdadır:

Gösterimler: Reklamınız bir arama sonuçları sayfasında göründüğünde gösterimler sayılır. Reklamınızın gösterilme sayısını not almak istersiniz; Çok az sayıda gösterim fark ederseniz, teklifinizin rekabetçi olduğundan ve teklif vermeyi seçtiğiniz anahtar kelimelerin reklamınız ve açılış sayfanızla eşleştiğinden emin olmak istersiniz. Tıklama oranı (TO): Tıklama oranı, gösterim sayısına bölünen reklam tıklamalarının sayısıdır. Bu yüzde, reklamınızı kimlerin gördüğünü gören herkesin gerçekte kaç tıklattığını bilmenizi sağlar. İyi tıklama oranları sektörlere göre değişir, ancak TO’nuz %1’den azsa, reklam metninizi yeniden değerlendirmelisiniz. Reklamın cazip olduğundan ve birinin tıklaması için zorunlu bir sebep sağladığından emin olun. Ortalama tıklama başına maliyet (TBM): TBM, reklamınız için ödenen toplam tıklamaların toplam sayısına bölünmesiyle elde edilen tutardır. Bu fiyat, birisinin reklamınızı tıklaması için ne kadar ödediğinizi bilmenizi sağlar. Yönetilebilir bir TBM’niz olup olmadığını belirlemek, sitenizdeki kişilerin genellikle satışa dönüşme hızına bağlıdır. Ortalama endüstri TBM’leri hakkında daha fazla bilgi için yukarıdaki maliyet bölümündeki tabloya bakın . Dönüşüm oranı: Bu, reklamınızı tıklayan kaç kişinin, bir form doldurmak veya bir satın alma yapmak gibi istediğiniz eylemi gerçekleştirdiğini size gösterdiğinden, temel performans göstergenizdir. İyi bir tıklama oranına sahip olduğunuzu ancak dönüşüm oranınızın düşük olduğunu tespit ederseniz, açılış sayfanızla ilgili bir sorun olabilir. Bir Google reklamı oluşturmak ve başlatmak Google reklamcılık başarısının ilk adımıdır, ancak reklamınızı sürekli izlemeniz ve optimize etmeniz gerekir. Hedeflerinizi ve yukarıdaki metriklerin bu hedeflere ulaşmanıza nasıl yardımcı olduğunu göz önünde bulundurun. Ayrıca, reklamınızın beklentileri karşıladığından emin olmak için haftada birkaç kez Google Reklam Yöneticisi analizini kontrol ettiğinizden emin olun.

Mobil ve Masaüstü Reklamcılık Arasındaki Farklılıklar Google Reklamları hesabınızı ayarlarken, reklamınızın masaüstünde, cep telefonunda mı yoksa her ikisinde mi gösterilmesini isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz. Google’ın aramalarının yarısından fazlası mobil cihazlardan yapılmakta ve telefonlardan arama yapan kişilerin genellikle yerel amacı olduğu için mobil reklamlar oluşturmaya değer. Daha küçük ekranlı bir mobil cihazda daha az yer olması, farklı kullanıcı amaçlarına sahip olmaları ve TBM’lerin cihaz türüne göre farklılık göstermesi nedeniyle masaüstü reklamlardan farklıdırlar.

Masaüstü ve mobil reklamcılık arasındaki üç ana fark:

Cihaz boyutu: Mobil cihazda daha az alan olduğundan, mesajınızın konuya göre olduğundan emin olmanız gerekir. Kullanıcı amacı: Telefonlarındaki insanlar hareket halindeyken, mesajınızı cihaza (masaüstü veya mobil) göre uyarlamak istiyorsunuz. Tıklama başı maliyet: TBM’ler anahtar kelimelere dayanır. Ancak, TBM’lerin cihaza göre değişeceğini göreceksiniz. Örneğin, tabletler tipik olarak en düşük ortalama TBM’lere sahiptir ve masaüstü bilgisayarlar en yüksek değerlere sahiptir. Özellikle işletmeler arası (B2B) ve e-ticaret olmak üzere pek çok sektörde masaüstü reklamları en fazla dönüşümü sağlar, bu nedenle tıklama başına daha fazla maliyetli olsalar bile , reklam harcamalarında daha yüksek getiri elde edebilirler . Örneğin, bir şirket iki farklı reklam oluşturdu: biri mobil, diğeri masaüstü için. Mobil reklamda bir “aramak için tıklayın” düğmesi bulunur, böylece mobil cihazlarında arama yapan kişiler daha fazla bilgi arayabilirler. Bu, reklamı bir telefon yerine bilgisayarda görüntüleyenler için “aramak için tıklayın” CTA kullanmanın uygun olmayacağı düşünülerek masaüstü reklamına dahil edilmez.

Reklamlarınızın farklı cihazlar arasında nasıl performans gösterdiğini izlemek için masaüstü ve mobil cihazlar için ayrı reklam kampanyaları oluşturmanızı öneririz. İşletmenizin türüne bağlı olarak, çabalarınızı birbiri üzerine yoğunlaştırmak isteyebilirsiniz.

Google Reklam Sıralamasını Nasıl Belirler? Google Reklamları, hangi rekabetçi teklif verenin reklamının alakalı arama sonuçlarında gösterileceğini belirlemek için bir algoritma kullanır. Google Reklamları bir açık artırma türü olsa da, yalnızca reklamı en iyi reklam konumunda olan en yüksek teklif veren değildir. Bunun yerine, Google, reklamınızın arama yapan bir kullanıcı için arama sonuçlarının ne kadar iyi olduğunu ve bununla da reklamınızı tıklama olasılığının yüksek olduğunu düşünüyor. Teklifleri yüksek ve iyi arama sonucu sayılan reklamlar, arama sayfalarında yüksek sıralara yerleştirilir.

Google, bir reklamın sonuçlar sayfasında ne zaman gösterileceğini belirlemek için bu üç ana faktörü kullanır:

Teklif: Teklif, reklamınıza yapılan bir tıklama için ödemek istediğiniz fiyattır. İnsanların, ürününüzle ilgilenip ilgilenmediklerini aradıklarını düşündükleri diğer anahtar kelimeler için teklif veriyorsunuz Örneğin, bir çiçekçi dükkanı “güller”, “ucuz buket” veya “düğün çiçekleri” terimlerini teklif edebilir. Kalite puanı: Kalite puanı, Google’ın reklamınızla alaka düzeyini yansıtan reklam anahtar kelimelerinize atadığı bir sayıdır. Reklamınızın, arama sonuçları sayfasında gösterilmek için yapılan arama ile alakalı olması gerekir. Birisi “düğün çiçekleri” ararsa, Google’ın bir tırnak salonu reklamı göstermesi mantıklı olmaz. Google’ın reklamın arama ile alakalı olduğunu söyleyebilmesi için reklamın kendisinde teklif verdiğiniz anahtar kelimelerin çoğunun olduğundan emin olmak istiyorsunuz. Açılış sayfası deneyimi: Biri reklamınızı tıkladığında, gönderildikleri açılış sayfasının reklamın kendisine ve aramada kullanılan anahtar kelimelere benzer bir içeriğe sahip olması gerekir. Bir salon sahibiyseniz ve manikür yapıyorsanız, tüm hizmetlerinizi içeren bir sayfa yerine, doğrudan manikür hakkında daha fazla bilgi içeren bir sayfaya bağlanmak istersiniz. Google Reklamları, reklam konumunu belirlemek için bunları ve diğer birçok ölçümü kullanır. Bununla birlikte, algoritmasının sıklıkla değiştiğine dikkat edilmelidir. Değişmeyen görünen, reklam konumunun teklife ve kalite puanına (açılış sayfası deneyimini içeren) düşmesi. Hangi reklamın arama sonuçlarının en üstünde yer alacağını belirlemek için Google, kalite puanınızı maksimum teklifinizle çarpar. Elde edilen sayı ne kadar yüksekse, sıralama o kadar yüksek olur.

Etkili Google Reklamları Nasıl Yazılır? İnsanları tıklamaya çeken dikkat çekici ve çekici bir reklam yazmak kolay değildir. Teklifinizi, işinizin ne yaptığını açıkça belirtmek ve kullanıcılara reklamınızı tıklamaları için bir neden vermek istiyorsunuz; hepsi sınırlı sayıda karakter içinde. Etkili reklamlar yazmanıza yardımcı olmak için, reklam metninizde anahtar kelimelerinizi kullanın, yerel tanımlayıcıları kullanın, teklifinizi ve TBM’nizi temizleyin ve reklamınızın tıklanma olasılığını artırmak için reklamla ilgili uzantıları kullanın.

Google reklamınızı yazarken dikkat etmeniz gereken yedi şey:

Anahtar kelimelerinizi reklamınızda kullanın: Google’ın reklamın kullanıcı aramalarıyla alakalı olduğunu söyleyebilmesi için reklamınızda teklif ettiğiniz aynı anahtar kelimeleri kullanmanız gerekir. Yerel tanımlayıcıları kullanın: Yerel bir işletmeyseniz, aramanızdaki konum terimlerini kullanmayı düşünebilirsiniz. Birisi “Bursa kebabı” arıyorsa, “Bursa’daki En İyi Kebap” başlıklı reklamınızın sonuçlarda gösterilmesi ve bölgenizde restoran arayan biri için yüksek oranda alakalı olması olasıdır. Tekliflerinizi açıkça belirtin: Kullanıcı, işletmenizin ne olduğunu ve aradıklarında nasıl yardımcı olabileceğinizi hemen bilmelidir. Pek çok farklı ürün sunan bir mağazanız varsa, reklamınızı aranan anahtar kelimelerle eşleştirdiğinizden emin olun. Kullanıcılara reklamınızı tıklamaları için bir neden verin: Google aramasının ilk sayfasında tonlarca sonuç var. Onlara neden işinizi seçmeleri gerektiğini söylemelisiniz. Daha uygun fiyatlı, güvenilir veya güvenilir misiniz? Harika yorumlarınız ve puanlarınız var mı? Bu bilgiyi reklamınızda paylaşın. Net bir harekete geçirme ifadesi var: Bir sonraki adımda talimat veriliyorsa, kullanıcıların bir reklamı tıklamaları daha olasıdır. Buna örnek olarak “Bugün ücretsiz bir fiyat teklifi için arayın” veya “Size en yakın mağazaları bulmak için ZIP kodunuzu girin.” Bir promosyon ekleyin: “Günümüzde %20 indirim!” Veya “Ücretsiz gönderim” gibi bir teklifi dahil etmek isteyebilirsiniz. Reklam maliyetinin üstünde indirim yapmak istemiyorsanız, hatta küçük bir fiyat teklif sitenize yeni bir müşteri çekebilir. Reklam uzantılarını kullanma: Uzantılar, işletmenizle ilgili (telefon numaralarınız, mağaza derecelendirmeniz veya adresiniz gibi) reklamınızdan uzanan bağlantılar olarak ek bilgiler gösterir. Uzantıların eklenmesi, sonuçlar sayfasında kapladığınız alan miktarını artıracak ve daha yüksek bir tıklama oranına sahip olma eğilimindedir. Ayrıca, uzantıları dahil etmenin ek bir maliyeti yoktur. Reklamlarınızı yazmadan önce atabileceğiniz basit bir adım, işletme türünüzü aramak ve ne tür bir reklamın geldiğini görmektir. Diğer işletmelerin reklamlarını tam olarak kopyalamak istemezsiniz, ancak neyin işe yarayıp neyin çıktığı hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Ayrıca, aramak için tıkla CTA kullanma ve küçük bir mobil ekrana daha iyi uyması için reklam kopyasını hassas tutma gibi mobil özelliklere sahip mobil cihazlar için ayrı reklamlar oluşturun.

Google’da Reklamcılığın Avantajları Google’da reklam vermenin birçok avantajı vardır. Öncelikle, reklamlarınızı görenlerin zaten bir satın alma veya ilgi aşamasında olması ve bu nedenle alakalı reklamları tıklaması daha olasıdır. İkincisi, Google Reklamları, yalnızca bir kullanıcı reklamınızı tıkladığında ödeme yaptığınız için düşük maliyetlidir. Üçüncüsü, pek çok reklam kanalının sahip olmadığı analizler ve izlemeler yoluyla işletmelere çok fazla fikir veriyorlar.

Google’da reklam vermenin üç temel yararı vardır:

  1. Konum Yerleşimini Belirtebilirsiniz Google’da arama yapan kişiler aktif olarak sunduklarınızı arıyor. Örneğin, bir kullanıcı “pizza Bursa” araması yaparsa, pizza alacakları bir yer aradıklarını varsaymak çok da zor değildir. Reklamınızın gösterilmesini istediğiniz coğrafi konumu ayarlayabildiğiniz için, yalnızca bölgenizdeki kişilerin reklamınızı görmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin, Google’a reklamınızın yalnızca Bursa’da veya beş km yarıçapındaki insanlara gösterilmesini söyleyebilirsiniz.

Bunu Facebook’ta reklam vermek için karşılaştırın. Restoranınız için bir reklam meraklısı olan birine reklam gösterebilseniz de, pizza restoranlarını aradıkları anda gösteremezsiniz. Bunun yerine, demografik bilgi hazinesi ve kullanıcı ilgi alanlarını temel alarak onları hedef alıyorsunuz.

Bu, Google’da reklam vermeyi diğer reklam türlerinden farklı yapan şeydir. Reklamınızı gördükleri anda özellikle ürünleriniz veya hizmetleriniz için pazarda olan kişileri hedefliyorsunuz. Sadece bu değil, yalnızca bölgenizde bulunan insanları hedefleyebilirsiniz, bu da yerel işletmeler için çok büyük bir artı.

  1. Sadece Biri Reklamınızı Tıklarsa Ödersiniz Başka bir cazip faktör, yalnızca reklamlarınız işe yararsa ödeme yapmanızdır. Google, tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılık modeli kullandığından, yalnızca birileri teklif verdiğiniz anahtar kelimeyi aradığında ve reklamınızla ilgilenecek kadar ilgileniyorsa ödeme yaparsınız.

Reklamınıza tıklama başına ne kadar ödeme yapmak istediğinizi belirleyebilir ve maksimum bir günlük bütçe belirleyebilirsiniz. Bu, reklamınızı göstermeniz için size belirli bir ücret getiren ve reklamınızın birisine bile bakıp bakmadığını düşünmeyen geleneksel reklamcılıktan farklıdır.

  1. Gelişmiş İzleme Yeteneği Google Reklamları gösterge panosuyla, reklamınızı kaç kişinin gördüğünü, reklamınızı kaç tıkladığını ve web sitenizde ne zaman harekete geçtiğini izleyebilirsiniz. Bu şekilde, bir çok kişinin reklamınızı tıkladığını fark ederseniz, ancak hiç kimse sitenizden bir şey satın almazsa, açılış sayfasını veya reklamın kendisini düzenlemeniz gerektiğini biliyorsunuzdur. Reklamınızın nasıl yürüdüğünü vurgulayarak, başarılı bir reklam kampanyasına sahip olmak için gerekli tüm ayarlamaları hızla yapabilirsiniz.

Google’da reklam veren izleme özellikleri, küçük işletmeler için çok büyük bir artı.

Bir çiçekçiye sahip olduğunuzu ve bir ilan panosu reklamı almaya karar verdiğinizi hayal edin. Bir müşteri size söylemediği sürece, herhangi birinin mağazaya gelip gelmediğini, çünkü reklam panosunu gördüklerini söyleyen hiçbir bilgi yoktur. Olumlu bir getiri sağlayıp sağlamadığını bilmeden büyük bir reklam yatırımı yapıyor olacaktınız.

Google Reklamları ile, reklamınızı tıkladıklarından sitenizi tam olarak kaç kişinin ziyaret ettiğini izleyebilirsiniz. İstediğiniz sonuçları alamadığınızı fark ederseniz, herhangi bir zamanda bir reklam yayınlamayı durdurabileceğiniz için çok az risk vardır.

Başarılı Kampanyalar İçin Bonus İpuçları Her kampanya farklı olsa da, reklam oluştururken ve yayınlarken tüm işletmelerin göz önünde bulundurmaları gereken bazı temel ipuçları vardır. Öncelikle, işe yarayabilecek farklı reklam öğeleri, bütçeler ve anahtar kelimelerle düzenli olarak deneme yapın. Ardından, birden fazla reklam stratejisinin istediğiniz sonuçları getirip getiremeyeceğini görmek için aynı anda birden fazla reklam yayınlamayı düşünün.

Neyin İşe Yaradığını Bulmak için Deneme Yapın Tıpkı bir pizza restoranına sahipseniz, karşılaştığınız ilk pizza tarifine nasıl karar vermeyeceğiniz gibi, ilk yazdığınız reklamı da almak istemezsiniz. Her zaman bir kerede en az iki reklam yayınlamanız gerekir. Reklamlardan birinde bir şeyi değiştirmek ve hangisinin en iyi sonucu verdiğini test etmek isteyeceksiniz. Bir seferde yalnızca bir değişiklik yaptığınızdan emin olun, çünkü bir reklam katlanarak daha iyi yapmaya başlarsa, hangi değişimin daha iyi sonuçlara yol açtığını bilmeniz gerekir.

Anahtar Kelime Listenizi Temizleyin Anahtar kelime listenizi de sürekli olarak temizlemelisiniz. Hangi gerçek aramaların reklamınızı tetiklediğini görmek için Google’ın arama terimi raporunu kullanın. Bu raporu “Arama terimleri” düğmesine basarak “Anahtar Kelime” sekmesinin altındaki hesabınızda bulabilirsiniz. Reklamınızın sitenizle alakalı olmayan anahtar kelimeler için gösterildiğini fark ederseniz, bu anahtar kelimeyi kaldırmak, negatif bir anahtar kelime olarak eklemek veya anahtar kelime eşleme türünüz için tam eşleme kullanmak istersiniz.

Örneğin, bir gözlük mağazanız olduğunu hayal edin ve reklamınız, anahtar kelimelerinizden biri “bardak” olduğundan biri “şarap kadehi” aradığında gösteriliyor. Reklamınızı, negatif bir anahtar kelime olarak “şarap” eklemek isteyebilirsiniz veya Google’ın reklamınızı yalnızca birinin “gözlükleri” ifadesini tam olarak aradığı zaman eşleştiğinden emin olun.

Aynı Anda Birden Çok Kampanya Yayınlamayı Düşünün İlk Google Reklamınızı yayınlamaya başladıktan sonra, aynı anda birden fazla kampanya yayınlamaya başlamak isteyeceksiniz. Kampanya, tümü bir bütçeyi, yer ayarını ve cihaz ayarlarını paylaşan bir grup reklam grubudur. İki konumu olan bir işletmenize sahipseniz, her biri için ayrı bir kampanya yapmak istersiniz. Ardından, kampanyanın hangi konuma bağlı olduğuna bağlı olarak hedeflenmiş anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz.

Her kampanya farklı reklam gruplarından oluşur. Her reklam grubu bir anahtar kelime listesini paylaşır ve benzer bir teması olmalıdır. Bu nedenle, bir ev eşyası mağazanız varsa, yemek takımıyla ilgili anahtar kelimelerden ve mobilyalarla ilgili anahtar kelimelerden oluşan bir reklam grubunuz olabilir. Aynı kampanyadaki iki reklam grubunun aynı anahtar kelimeleri çok fazla paylaşmasını istemediğinizi unutmayın, çünkü o zaman reklamlarınızdan birinin gösterilmesi için kendinize teklif vermiş olabilirsiniz.